Нови данни на британската организация Shelter разкриват нарастващите мащаби на бездомността

...
Нови данни на британската организация Shelter разкриват нарастващите мащаби на бездомността
Коментари Харесай

Бездомните в Англия са над 270 хиляди, сочи проучване

Нови данни на британската организация Shelter разкриват възходящите мащаби на бездомността в Англия - според проучването повече от 100 000 деца живеят в несъответствуващи краткотрайни жилища. Благотворителното сдружение предупреждава, че повишението на наемите задълбочава казуса. 

Аиша Рахим и 17-годишната ѝ щерка живеят на дюшеци в дребния едностаен апартамент на майка ѝ.

Миналата година те били изгонени от вкъщи им в лондонския квартал Нюхам, и получили краткотрайно жилище. Но откакто парцелът им е бил наводнен, двете били принудени да се реалокират още веднъж.

Аиша споделя, че обстановката я е довела до самоубийствени мисли. 

 
Миналата година направих опит за самоубийство, само че нещо ме спря. Майка ми и щерка ми бяха тук по това време и те... скърбя, просто е доста разстройващо.
Аиша 

Според изследване минимум 271 000 души са бездомни в Англия през всяка една нощ на предходната година, и се чака броят им да нарасне през 2023 година. 

Цифрата се равнява на един на 208 души, а съвсем половината от тези хора, цели 123 000, са били деца съгласно изследването на организацията Shelter.

От всички бездомни в страната към 250 000 - най-вече фамилии, са настанени във краткотрайни жилища.

Най-висок е делът на бездомните в Лондон - към един на 58 души. Но казусът е явен и тук, в Манчестър, където има повече от 350 бездомни деца.

На една от улиците е Анди, който споделя, че хората му дават храна за у дома, само че му се постанова да проси, с цел да получи пари и остане в хостел през студените нощи. 

 
Отчаяно би трябвало да спечелвам пари, с цел да имам покрив над главата си, аз съм на 53 да дремя на открито, мога да умра.
Анди

Проучването обхваща хора, настанени във краткотрайни жилища, общежития и на улицата.

Главният изпълнителен шеф на Shelter Поли Нийт споделя, че високите равнища на бездомност се дължат на високите разноски за живот.

 
Наемите се повишават внезапно, жилищните помощи не са в крайник с наемите, тъй като са замразени, хората просто не могат да си разрешат да заплащат наема. Ако не можете да си позволите да плащате наема, в последна сметка ще бъдете изгонени, а по-късно, в случай че станете бездомни, няма къде да бъдете настанени заради неуспех в продължения на десетилетия да се построят задоволително обществени жилища.
Поли Нийт

Според държавното управление на Обединеното кралство тази година на общините в Англия са отпуснати 366 милиона английски лири, с цел да се предотврати наложителното изпъждане на хора в затруднено положение и да им се обезпечат краткотрайни жилища.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР